Oscary stolových hier rozdané – najviac si v batohu odniesla ROOT

Origins Award of The Academy of Adventure Gaming Arts & Design má už za sebou 45 ročníkov a vo svete moderných spoločenských hier je to udalosť podobná rozdávaniu zlatých sošiek vo filmovom priemysle. Tretiu júnovú sobotu sa v Columbuse (štát Ohio) udeľovali ceny za rok 2019 až v jedenástich kategóriách, kde dokonca tento rok vznikla aj jedna úplne nová kategória.

Suverénnym víťazom sa stala ROOT – asymetrická hra o práve a moci v Lesnej ríši, ktorá dominovala v kategóriách Hra roku a Najlepšia stolová hra. Jej úspech je podľa nás zaslúžený, keďže za posledný rok sme ju mali na stoloch rozloženú najčastejšie a len veľmi málo hráčov by si ju nechcelo aspoň raz vyskúšať. ROOT sa nedávno objavila aj v českom preklade od vydavateľstva Fox in the Box.

Cenu Najlepšia kartová hra si odniesla jednoduchá THE MIND. Fenomenálna kartovka KEYFORGE od Richarda Garfielda bola ocenená ako Najlepšia zberateľská hra a získala tiež cenu od fanúšikov. Viac o tejto bombe si prečítate v našom špeciále.

VAMPIRE: THE MASQUERADE bola návštevníkmi a porotou označená ako najlepšia role playing hra (jej prvá verzia vyšla už v roku 1991). Zaujímavosťou bolo, že hry NECROMUNDA a STAR WARS: LEGION dosiahli v kategórii miniatúry remízu.

Česká autorská hviezda Vláďa Chvátil sa tento rok dostal do Siene slávy a rovnakého uznania sa dostalo i jeho veľmi úspešnej hre MAGE KNIGHT.

Úplnou novinkou bola kategória Vychádzajúca hviezda herného sveta, ktorú získal otec hitovky SCYTHEJamey Stegmaier, ktorého postrehy k popularite spoločenských hier si môžete prečítať v našom článku.


Zoznam víťazov

Hra roku
ROOT
Leder Games

Stolová hra
ROOT
Leder Games

Kartová hra
THE MIND
Pandasaurus Games

Rodinná hra
THE TEA DRAGON SOCIETY CARD GAME
Renegade Game Studios

Zberateľská hra
KEYFORGE
Fantasy Flight Games

RPG
VAMPIRE: THE MASQUERADE (5th edition)
Modiphius Entertainment

Herný doplnok pre RPG
Dungeons & Dragons: Mordenkainen’s Tome of Foes
Wizards of the Coast

Hra s miniatúrami
NECROMUNDA
Games Workshop

STAR WARS: LEGION
Fantasy Flight Games

Herný doplnok
Black Dragon Trophy Plaque
WizKids


Zdroj:
http://www.originsawards.net/
https://icv2.com

Foto:
BoardgameShot
boardgamegeek.com

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *