Novinky na rok 2024- 2% / Taverna 2024 / VIP

Máme tu ďalší rok a prípravy na Taverna Leto 2024 už začínajú. Chceli by sme Vás informovať o tom, aké zmeny môžete na najbližšej Taverne očakávať a sme zvedaví aj na Vaše názory prípadne nápady.

V prvom rade sa chcem poďakovať za Vašu účasť na Taverne. Návštevnosť Taverny rastie každý rok o nejakých 15-20% čo je super – stretávanie sa s novými hráčmi, spoznávanie nových hier a podobne. To samozrejme prináša aj problém s kapacitou ubytovania. Už minulý rok sme boli nútení hráčov ubytovať mimo priestorov Taverny a je viac než isté, že sa to udeje aj tento rok. Vymysleli sme preto program VIP, ktorý zabezpečí, aby naši podporovatelia mali pri registrácii prednosť. Následne sa bude zvažovať dĺžka ubytovania – ľudia, čo prídu na 1-2 noci budú mať menšiu prioritu pri ubytovaní v mieste Taverny ako tí čo prídu na 3-6 nocí. Veríme, že je to pochopiteľné. Stravovanie priamo na mieste zabezpečíme pre všetkých (aj ubytovaných mimo priestorov Taverny).

2% – podporte nás prosím

2% je náš hlavný príjem na to, aby sme mohli fungovať a organizovať Taverny, preto, ak môžete, podporte nás Vašimi 2% z dane, prípadne 3%. Všetkým našim podporovateľom by sme sa veľmi radi poďakovali nejakou formou, vymysleli sme si teda poďakovanie vo forme VIP statusu:

VIP program – Ako sa stať VIP?

VIP program je vlastne poďakovanie všetkým, ktorí nás podporujú. VIP status môžete dostať jedným z nasledovných spôsobov:

  • podporíte nás darovaním 2% až 3% z dane a zašlete nám o tom doklad (scan/potvrdenie) – na doklade musí byť jasne zreteľný rok a Vaše meno, postup je na linke https://www.stolovky.sk/2-z-dane/
  • podporíte nás na Taverne – buď pomáhaním, s prípravou, respektíve priamo počas Taverny
  • vymyslením vlastného programu/aktivity – tu môžete Vaše návrhy posielať na náš email (akademia.spolocenskych.hier@gmail.com)
  • VIP status majú aj vydavatelia (podporujú nás hrami na tombolu, či vecne), vybraní influenceri, a samozrejme členovia ASH.

VIP program – Výhody?

Ako sme spomínali, VIP stav znamená, že máte prednosť pri registrácii na Taverny (v roku, keď ste nás podporili). Prakticky – dostanete prihlášku na Tavernu o týždeň skôr ako ostatní, to znamená, že je isté, že budete mať ubytovanie v mieste konania Taverny a máte aj prednosť prihlásiť sa na iné aktivity (RPG / súťaže a pod.) Treba dodať, že VIP stav je neprenosný! Pokiaľ sa stane, že VIP prihlášku či prihlasovací formulár poskytnete niekomu inému – v tom prípade status VIP a jeho výhody okamžite strácate. Rovnako nemôžete zaregistrovať ani inú osobu ktorá nemá VIP status.

Taverna Leto 2024

Termín na Taverna Leto 2024 je už stanovený. Letná Taverna sa koná od 29.7.2024 do 4.8.2024 v hoteli Relax Inn v Šoporni. Na tejto Taverne už berieme do úvahy VIP status. Taverna Leto 2024 bude mierne iná ako ostatné – po prvý krát chceme spraviť tematickú Tavernu – a témou bude more a piráti. Neznamená to, že by ste to mali brať ako maškarný ples. Vôbec nie – ale bude to milo vyzerať ak si oblečiete námornícke pásikavé tričká alebo sa budete škľabiť ako piráti / či prinesiete nejaké hry s obdobnou tematikou. Pre deti a mládež pripravujeme program s odmenami a pamiatkou na Tavernu, a pre dospelých (vlastne všetkých) súťaže a turnaje v hrách s pirátskou či morskou tematikou (Battleship / Maracaibo / Port Royale / Na vlnách neznáma a pod) – ak máte tip na nejakú dajte nám vedieť, alebo nejakú vlastníte – prineste ju. Rovnako pripravujeme aj premietanie celej série Pirátov z Karibiku (vhodné od 12 rokov) – séria má 5 filmov a máme dabing v CZ (prípadne ENG s CZ titulkami). Premietanie bude každý deň vo večerných hodinách. Ak máte tipy pre obdobné filmy vhodné pre menšie deti (napr cesta okolo sveta za 80 dní, či iné) a máte ich fyzicky (ako Bluray, alebo DVD) tiež nám dajte vedieť – prípadne rovno prineste médium – a môžeme ich zaradiť do premietania pre najmenších. Upozorňujeme – fyzické médium je nutnosť – nepodporujeme stiahnuté filmy. Jediná výnimka je ak donesiete médium a máte aj mkv/mp4 súbor – zjednoduší nám to premietanie (bluray mechaniku nemáme).

Naozaj sme veľmi zvedaví, ako sa vám tematickosť zapáči a ak bude mať úspech tak veríme, že Taverna November 2024 by mohla mať poriadny hororový nádych.

Rád by som ešte pripomenul náš Discord (https://discord.gg/2BXzJdvE5E) a možnosť plánovania hier v Discorde. Na poslednej Taverne sa skoro vôbec nepoužil, ale skúsime mu dať ešte jednu šancu. Pokiaľ sa nechytí, tak máme k dispozícii iné riešenia – viac analógové.

S pozdravom, Tím ASH

Share:

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *