Pezinok AT War (Gaming) 2014 – 2024

Minulý týždeň sme zorganizovali ďalšie úspešné podujatie pre hráčov stolových hier – Tavernu – v hoteli Relax Inn pri Šoporni. Ešte raz sa týmto chceme poďakovať všetkým účastníkom, ktorí tam prišli a vytvorili úžasnú prajnú veselú atmosféru.

Tradícia stretnúť sa vo väčšom počte na niekoľko dní a hrať sa, vznikla presne pred desiatimi rokmi. Malá skupina ľudí, ktorí sa vzájomne poznali iba z diskusií na internete, rozhodla sa, že si dohodne hranie v Pezinku. Zabezpečili sa ubytovanie a spoločenská miestnosť v hoteli Rozálka, akcia dostala názov Pezinok AT War (Gaming) a vo februári 2014 na ňu prišlo zhruba 25 ľudí. Aj keď AT znamenalo Ameritrash, od začiatku sa hrali hry všetkých žánrov. Mali sme pramálo skúseností, či už my ako hráči, ale aj zariadenie samotné, a tak sme hrali na laviciach, bez opierok, bez obrusov… ale s maximálnym nadšením a elánom!


Hneď na ďalší rok, 2015, sme mali veľkú radosť privítať silnú delegáciu z Brna v osobách zakladajúcich členov vydavateľstva Rexhry. Na PAWG-u v Pezinku sa krstila úplne prvá kópia českého vydania hry Inovace! Stoly už boli modulárnejšie a všetky stoličky boli, chvalabohu, s operadlom. 🙂

PAWG naberal na popularite a aj na množstve účastníkov. Štvrtky dopoludnia, keď sa len schádzali prví hráči, boli venované školákom zo základných škôl v Pezinku. Sobotné podvečery sa niesli v znamení dražieb a tombôl. Kapacitne sme boli nútení preskočiť do menšej kongresovej sály (2017).

V roku 2018 sa uskutočnil predposledný ročník PAWG-u vo veľkom kongresovom centre. Tam už sme boli vyše 80 hráčov z celého Slovenska a prišli tradične aj naši kamaráti z Česka a Moravy. Bolo to úžasné stretnutie, okrem hrania sme si zorganizovali aj turnaj v hre Santorini, pozreli sme si nové herné dizajny od chlapcov z Nero Games, obdivovali sme tvorivosť nášho kamaráta Peťa Sholtza z Košíc a veľa ďalších…


V roku 2019 sa uskutočnil ešte jeden ročník PAWG-u, potom nastalo zlúčenie s Akadémiou spoločenských hier a vznikla nová krásna tradícia s názvom Taverna. V tíme ASH sme sa rozhodli, že si pripomenieme 10 rokov od uskutočnenia prvého PAWG-u a usporiadame výročné stretnutie opäť v Pezinku, opäť na hoteli Rozálka. Všetci ste veľmi vrele vítaní a budeme šťastní, ak sa tam stretneme a zahráme spolu.

Nasleduje oficiálny prihlasovací formulár, všetky dôležité informácie sú v ňom obsiahnuté: PRIHLÁŠKA PAWG 2014-2024. Prosíme vyplniť najneskôr do 20.12.2023. ĎAKUJEME!

Author: Pecovarhy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *