Bol spustený predpredaj Medvěd Wrr: Poprask na kolejích

Táto kartová a kocková hra, ktorá vznikla z predlohy detskej knihy Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít sa dočkala ďaľšieho pokračovania z jej časti odohrávajúcej sa vo vlaku. V ňom sa zlý krokodýl Crocs ako strojvedúci snaží zdiskreditovať korytnačku Edwarda s jeho tlačiarenskym strojom. Vlak plný rozprávkových postáv má čo robiť aby zabránil Crocsovmu plánu a hlavne udržali celý tento stroj na kolajniciach.

Ide o inú hru od jej predošlej a to hlavne vďaka kockám. Hráči sa v ťahoch striedajú po smere hodinových ručičiek, v ktorom sa môžu buď pohnúť, alebo hodiť kockami ako jednu z dvoch možných akcií. Ak sa hráč presunie do iného vagónu, ktorý nie je obsadený iným hráčom alebo Crocsom, môže ho potom získať v ďaľšom ťahu hodom kociek na ktorých musia byť symboli vyzobrazené na karte vagónu.

Ide o veľmi rýchlu a jednoduchú detskú hru, ktorá je odporúčaná pre deti od 7 rokov, ale vydavateľ uvádza, že má vyskúšané zábavné a bezproblémové hranie aj pre menšie detičky. Ak ste náhodou nepočuli o predošlej Medvěd WRR: Karetní hra, tak tam hrdinovia zápasia proti zlým pirátom, pomocou kariet a získavaju časti stroja. V poprasku na kolejích, sa pravidlá trochu znáročnili aj viacerými možnosťami alebo bonusovými žetónmi. Každá hra má ale svojho víťaza a v tejto sa ním stane hráč, ktorý spojí všetky farebné vagóny na jednej z víťazných kombinácií.

Počet hráčov: 2-4
Herná doba: 15 až 30 min
Vek: 7+

Viac info na stránke thewrr.cz

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *