2. Pipeline (2019)

PIPELINE je naozaj kolosálnou hrou, dalo by sa povedať až simuláciou výroby, rafinácie a obchodovania s ropou. Hráte ako majiteľ ropnej firmy so všetkým, čo k tomu patrí – musíte sa postarať o ekonomický aj technický rozmer vášho biznisu.

Na akých trhoch nakúpiť a kde zas predať? Aký druh ropy? Existujú totiž rôzne stupne rafinácie od surovej ropy až po ušľachtilejšie produkty akými sú nafta, letecký benzín či rôzne oleje.

Potrebujete cisternu či potrubie?

Kontrakty a objednávky

Počas hry sa pokúšate uspokojiť dopyt vládneho aj privátneho sektora, uzatvárate kontrakty, najímate expertov, kupujete stroje, techniku, uskladňovacie tankery či potrubia a v neposlednom rade pred sebou staviate svoj vlastný ropovod ukladaním dielikov (tzv. tile placement na spôsob Carcassonne).

Mám vlastný ropovod!
Olejárska mašinéria – potrubia, rafinérie, komoditné trhy.

Ian O’Toole sa určite nenudí, keďže v poslednom čase ilustroval samé veľké a očakávané tituly (On Mars, Black Angel, Escape Plan). Hra je určená pre 2 až 4 hráčov starších ako 12 rokov a trvať by mala 1-2 hodiny.

Autorom je Ryan Courtney a vydali ju Capstone Games.

Zdroj: BGG

Author: Mirec

Zapálený hráč moderných spoločenských hier. Kávopič výberovej kávy, príležitostný cestovateľ, pasívny bloger, aktívny bežec a už aj manžel a dvojnásobný otec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *