3. Bargain Quest (2017)

Jediný postarší kandidát z tejto pätice vyšiel už v roku 2017 a volá sa BARGAIN QUEST, čo by sa voľne dalo preložiť ako “Výprava za skvelou kúpou”.

V tejto hre si konečne môžete otvoriť svoj vysnívaný čarovný obchod! Predávať v ňom budete zbrane a oblečenie, ale aj čarovnú lampu či rôzne zvitky, šperky a elixíry.

Pýtate sa komu? Udatným a mierne extravagantným dobrodruhom, pre ktorých je váš tovar doslova otázkou života a smrti. Vybavenie od vás totiž použijú v boji s príšerou, ktorá ohrozuje okolie. Ak umrú, príliš vás to nezarmúti – peniaze im už vracať nemusíte. Keď však vyhrajú, získate navyše aj prestíž a váš obchodík sa stane vychýreným široko-ďaleko!

V relatívne malej krabici sa skrýva draftovanie (na štýl 7 Divov Sveta) pôsobivo a vtipne ilustrovaných kariet, či lákanie hrdinov práve do vášho obchodu prostredníctvom výkladu, kedy každý hráč vloží do výkladu jednu neotočenú kartu a hrdina si po odhalení vyberie ten najjagavejší. Vtip je však v tom, že z tohto výkladu mu nakoniec nemôžete nič predať. Ale keď už je zákazník vnútri, naprázdno určite neodíde. Predáte mu čo sa dá a potom odíde do boja – ťahajú sa karty dobrodružstva a tie rozuzlia ako hrdina dopadne. Utŕžené peniaze môžete ešte minúť na vylepšovanie svojho biznisu – dokážete tým viac uskladniť či vystaviť, môžete si najať zamestnancov, z ktorých sa podaktorí špecializujú aj na okrádanie kupujúcich.

Hra je oblečená do veselej fantasy tematiky a je určená hráčom starším ako 8 rokov. Zahráte si ju v počte dvaja až šiesti a trvať by vám mala okolo 45 minút. Autorom je Jonathan Ying a vydáva ju vydavateľstvo Renegade Game Studios.

Zdroj: BGG

Author: Mirec

Zapálený hráč moderných spoločenských hier. Kávopič výberovej kávy, príležitostný cestovateľ, pasívny bloger, aktívny bežec a už aj manžel a dvojnásobný otec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *