Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Adventure System sa dočká ďalšej stolovej hry zo sveta Dungeons and Dragons. WizKids totiž oznámil najnovší prírastok do tohto systému s názvom Waterdeep: Dungeon of the Mad Mage Adventure System Board Game.

Stonemaier Games a dizajnér Jamey Stegmaier oznámili nové rozšírenie pre veľký hit vo svete stolových hier, Scythe. To ponesie názov Scythe Encounters a do hry prinesie 32 nových kariet stretnutí.

The International Gamer Awards majú svojich víťazov. Výhru v kategórii Multi-Player General Strategy získala stolová hra s názvom Rajas of the Ganger, cenu za 2-Player General Strategy si zas odniesol Codenames: Duet. Všetky kategórie a nominácie nájdete na oficiálnej stránke International Games Awards.

Essen 2018 sa nezadržateľne blíži a ľudia na serveri BoardGameGeek už hlasujú za hry, na ktoré sa najviac tešia. Prvé miesto si prehľadom drží worker placement s názvom Teotihuacan: City of Gods od autora hry Tzolkin, Daniele Tascini. Ďalšie najočakávanejšie hry nájdete v našom článku.

Z-Man Games oznámil budovateľskú, strategickú hru The Great City of Rome, ktorá hráčov zavedie od starovekého Ríma. Tá by sa mala objaviť na pultoch obchodov na začiatku roka 2019.

Čo vznikne keď sa spojí vydavateľstvo Eggertspiele, výtvarník Chris Quillams a dizajnér Alexander Pfister (Great Western Trail, Mombasa, Isle of Skye)? Odpoveď je Blackout: Hong Kong, ktorý sa predstaví svetu na tohtoročnej výstave hier v Essene 2018. V hre sa budú hráči pokúšať o obnovenie práva a poriadku v chaose pohltenom meste Hong Kong, v ktorom došlo k výpadku elektrickej energie a všetky ulice sa ponorili do tmy.

Renegade Games oznámil pokračovanie stolovej hry Honshu a pozdvihne celý herný zážitok na novú úroveň v podobe novinky Hokkaido. Tá by mala vyjsť vo februári 2019.

Jasco Games a Lynnvader Studios sa rozhodli oživiť myšlienku na Evil Dead 2 The Board Game po tom, čo sa pred dvoma rokmi podarilo na kickstarteri vyzbierať na tento projekt viac ako 700 000 dolárov, no hra sa kvôli zlému manažmentu nikdy nedostala hráčom do rúk.

Osadníci z Katanu sa dočkajú nového náučného rozšírenia, ktoré bude vydané pri príležitosti konferencie o hrách v Essene. Volať sa bude Catan – Crop Trust a fanúšikovia tejto celosvetovo populárnej hry dostanú nové herné prvky a popritom sa aj niečo naučia o úrode. Špecialitou tohto rozšírenia je, že všetky prímy z jeho predaja poputujú organizácií Global Crop Diversity Trust (Crop Trust).

Escape room sa dočká tretieho pokračovania. Zatiaľ nepomenovaná novinka nebude vraj len najstrašidelnejším dielom série, ale dokonca aj tým najťažším. Údajne by malo ísť o najťažšiu únikovú hru na trhu. Vývoj je stále na začiatku a nemáme hru očakávať skôr ako v druhej polovici roka 2019.

Ancient Terrible Things oslavuje 10. narodeniny a k tejto príležitosti hra odštartovala svoju desaťdňovú kickstarter kampaň pre výročné vydanie hry. Tá končí 23. októbra 2018 a očakávané doručenie hry je od decembra 2018 do februára 2019, podľa úrovne, ktorú ste si vybrali. Viac informácií o Ancient Terrible Things nájdete TU.

Share:

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *