Igloo Mania – zábavná hra, ktorá precvičí šikovné rúčky

“Škodoradosť, najlepšia radosť”, povedala si partička nezbedných tučniakov a vydala sa rozobrať eskimákove iglu pekne kocku po kocke.

Odporúčaný vek: 5+

Počet hráčov: 2 – 4

Herná doba: 15 min.

 

Horúca novinka od vydavateľstva Blackfire je zameraná na najmenších hráčov. Rozvíja jemnú motoriku, učí trpezlivosti, no predovšetkým poskytuje veľa zábavy.

Hlavným elementom hry je veľký plastový model iglu tvorený kockami, ktorý hráči poskladajú za pomoci plastovej kopule. Akonáhle je iglu postavené, umiestnia hráči na jeho vrch eskimáka, odstránia pomocnú kopulu a chopia sa každý svojej hracej tyčky so symbolom tučniaka. Prostredníctvom hracích tyčiek potom vyberajú jednotlivé kocky z iglu a dbajú na to, aby sa nezrútilo. Hráč, ktorému sa iglu počas jeho ťahu zrúti, prehráva. Znie to jednoducho?

Hrali sme a hodnotíme:

Hru sme vyskúšali s deťmi vo veku 3, 5 a 8 rokov a musíme skonštatovať, že s vekovým odporúčaním výrobcu sa v celom rozsahu stotožňujeme. Nie, že by mladší hráči nedokázali kocky vyberať, problém u nich nastal skôr v chápaní, ktorú kocku možno vybrať, aby sa iglu nezrútilo. Radosť z hry však mali rovnakú, ako starší hráči, žiaľ omnoho častejšie sa u nich dostavila prehra. V našom prípade to ale juniorovi vôbec nevadilo. Naopak, občas to vyzeralo, že ho zrútenie iglu teší. Hold, je to tak trochu “škoďák”.

Jediný negatívny element tejto zábavnej hry vidíme v opätovnom stavaní iglu, s ktorým najmä mladší hráči potrebujú pomoc rodičov, takže budete musieť byť po ruke.

Stručné hodnotenie:

+ jednoduchý, ihneď pochopiteľný princíp hry, žiadne zdĺhavé vysvetľovanie pravidiel

+ rýchla a napínavá hra

+ detskému oku lahodiaci dizajn

–  stavanie iglu, pri ktorom treba kocky triediť a umiestniť do správneho radu zaberie približne 5 minút a pre mladšie deti je trochu problém umiestniť kocky správne tak, by iglu po vybratí kopule držalo

Obrázky: eshop.blackfire.cz

Video: youtube.com

Author: Janka H

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *