Pripravuje sa nová tlač hry o politickej moci v New Yorku

Tammany Hall bolo politické združenie, ktoré dominovalo New Yorku skoro 200 rokov. Najdôležitejšou komonditov bola medzi 18 a 19 storočím pracovné sila prichádzajúca do krajiny možností cez migrantov. Mašinéria sa zaoberala práve menšinami aby cez nich získala vplyv na najvyšších miestach mesta.


Hra je posadená do rokov 1850 až 1870 v dolnom Manhatanne a je plná korupcie, dýk v chrbtoch a spojenectiev ktoré dlho nevydržia ak si chcete udržať moc čo najdlhšie. Myšlienkou je pomocov rozširujúcej sa populácie migrantov zvítaziť vo voľbách a to jedine populisticky štvať jednu menšinu proti druhej. Pomáhate migrantom sa usadiť v New Yorku, získavate politické body v týchto skupinách a zabezpečujete si hlasy aby ste vyhrali nad svojimi politickými rivalmi. Každé štyri roku sa konajú voľby starostu mesta, ktoré výhré ten hráč čo si najlepšie rozohral svoju politickú hru medzi obyvateľmi. V rámci politického boja ale aj Starosta sa musi nejak zavďačiť svojim súperom a dáva im rôzne úrady a pozície po meste.

Vydavateľ ohlásil iba grafické zmeny takže zážitok z hry a pravidlá zostávajú nezmenené. Do obchodov by to malo začať chodiť od Septembra 2020 so zatiaľ pripravovanou cenou 50-60€. Nezabudnite na zlaté pravidlo tejto politickej stratégie: Každý je váš spojenec, všetci sú nepriatelia.

Počet hráčov: 3 – 5
Čas hrania: 90 – 120 min
Vek: 12+

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *