Chad Jensen, tvorca hry Dominant Species, je nevyliečiteľne chorý

Známy autor skvelých titulov Urban Sprawl, Dominant Species, série Combat Commander či Centerville je vážne chorý. V apríli tohto roku mu bola zistená rakovina a ihneď nasadená liečba s chemoterapiou. Ochorenie však ani po mesiaci liečenia neustupovalo a liečebné náklady sa neustále zvyšovali.

Jeho blízky kamarát zorganizoval zbierku, v ktorej sa vyzbieralo na podporu ďalšieho pokračovania liečby takmer 27,000 dolárov. Okrem týchto financií Chadovi posielali fanúšikovia a herná komunita príspevky a pozdravy s prianím uzdravenia a sily do boja. Chadovej rodine však bolo v októbri oznámené, že metastázy sa rozšírili a medicína tu narazila na svoje limity, viac už pre neho urobiť nemôžu. Rozhodli sa preto vziať ho z nemocnice domov, aby prežil svoje posledné dni v blízkosti milovaných.

Aj počas liečby a ťažkého zápasu bol Chad veľmi aktívny a vďačný za to, že jeho hry si našli také množstvo fanúšikov. Považuje za šťastie, že mohol robiť v živote veci, ktoré ho bavili a napĺňali. Miloval úžasnú podporu a spolupatričnosť hernej komunity, kde si jeho hry už navždy našli svoje miesto.

Source: https://boardgamegeek.com/thread/2214244/tribute-chad-jense

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *