Najočakávanejšie hry roka 2019

Villagers

Po úspešnom Kickstarter projekte očakávame v roku 2019 možné uvedenie do obchodov, alebo aj oznámenie lokalizácie hry Villagers. V tejto kartovke pre 1 – 5 hráčov sa ocitnete v stredovekej Európe sužovanej morom a vašou úlohou, ako tých čo prežili, je znovu vybudovať spoločnosť a mať najprosperujúcejšiu dedinku. Pomocou ťahania kariet na hlavnej ceste, budovania z ruky alebo stratégie akú funkciu na karte použiť sa určite táto hra berie ako jedna z naočakávanejších.

On Mars

Je rok 2025 a prví kolonizátori prišli na Mars! Hŕstka ľudí pracujúcich pre nadnárodnú korporáciu má za úlohu objavovať a usadiť sa na Marse, no hlavne splniť všetky ciele spoločnosti. Ďalšia ekonomicá hra pre 2 – 4 hráčov je zasadená do nie vzdialenej sci-fi témy, kde musíte novú planétu, a to čo ponúka najlepšie využiť. Budete okrem cieľov ako tažba, prieskum alebo výstavba musieť splniť aj tajný cieľ, ktorý vám každému dali nadriadení a očakávajú jeho plnohodnotné splnenie.

Escape Plan

Neštandartne váš príbeh začína potom ako ste úspešne vykradli banku a úžívate si jej peniaze. Niečo ste investovali, minuli a aj skryli tak ako ste mali v pláne, ale žiaľ polícia odrazu nájde na vás stopu a začne uzatvárať mesto! Po upokojení a prvotných obviňovaniach musíte vymyslieť plán úniku tak, aby ste odišli s čo najviac peniazmi. Hra pre 1 – 5 hráčov, ktorí ako rôzne postavy sa snažia z tejto situácie čo najúspešnejšie dostať konfliktom, vyhýbaním sa polícii a hlavne získavaním penazí, ktoré na konci hry určujú víťaza.

Reavers of Midgard

Ako každý správny Viking ste hnaní túžbou po moci a čo najväčšej sláve, aby keď príde koniec sveta ste oslavovali vo Valhale, čo najbližšie bohom. V predošlej hre Šampióni Midgardu ste sa čestne snažili stať sa Jarlom (Lordom), no v tejto hre to myslíte vo veľkom. Táto zadeľovačka práce robotníkom pre 2 – 4 hráčov, ktorá má pre boj aj systém kociek, vás núti rabovať dediny, obsadzovať pevnosti a bojovať nie len pre ľudí, ktorí sa postavia do cesty, ale aj monštrá na otvorenom mori.

Tidal Blades: Heroes of the Reef

Prihláste sa do turnaja a získajte obrovskú česť a slávu tým, že budete vybraní ako hrdinovia Tidal Blades, ktorí obraňujú vašu ríšu. Splňte úlohy v troch arénach, buďte najsilnejší bojovník a obraňujte ostrov proti monštrám z hlbín a určite sa stanete veľkolepím členom Tidal Blades. V tejto kartovej, kockovej a práci zadeľovacej hre pre 1 – 4 hráčov sa stávate mladým odvážlivcom, ktorý ma niekoľko dní na splnenie úloh turnaja a je len na vás akú stratégiu zvolíte, aby ste sa stali jeho šampiónom.

Nemesis: Wave 2

Podporovatelia, ktorí minulí rok zaplatili za Kickstarter Nemesis, nemali svoje základné hry z kampane, a už čakali skôr na druhú vlnu obsahu tejto hry. Samorejme, po masívnom úspechu sa oplatilo čakať, nakoľko sci-fi, mierne kooperačná hra s témou Votrelca a nádhernými figúrkami zaujala skoro každého. V hre zastávate rolu jedného z členov tímu, ktorí sa prebudia z umelého spánku na vesmírnej lodi, kde sa deje niečo čudné. Dodatková vlna pridáva ešte jedného hráča do počtu 6, príbehové a územné rozšírenia spolu s hromadou prémiového obsahu, takže asi sa je načo tešiť.

Tainted Grail

Zem súžovaná konfliktom pomali upadajúca do zániku unavuje a ničí svojich obyvateľov. Prežitie je každý deň ťažšie a preto vám nezostáva iné, len putovať a hľadať lepšie a hlavne bezpečné miesto. Mega tématická kooperačná hra pre 1 – 4 hráčov vás posadí do prostredia keltskej mytológie, kde počas vašej cesty je každé rozhodnutie zásadné. Príbeh vám umožnuje riešiť situácie a problémy po svojom, vyvíjať svoj charakter počas boja a objavovať staroveké legendy za každým rohom.

Barrage

V 30tich rokoch minulého storočia bola hydroenergia len v začiatkoch, no ponúkala neobmedzené a čistejšie možnosti pre obyvateľov a obchodníkom veľké zárobky. Každý z 1 – 4 hráčov sa bude snažiť ako medzinárodná spoločnosť naplniť energetické požiadavky obyvateľstva, umiestnovaním svojich inžinierov, budovaním a zlepšovaní svojej elektrárne, ale aj získavaním patentov alebo hladaním dobrej lokality. Zaujímavé mechaniky na ktoré sa hráči veľmi tešia sú stále sa meniace koliesko budovacích možností a tok vody, ktorý musíte upraviť tak aby ste jej mali dostatok vo svojej hradzi.

The 7th Continent: What Goes Up, Must Come Down

Pod úspech kampaňe hry The 7th Continent sa určite podpísala jej špecifickosť a skutočný pocit prehľadávania, boja o živoť a riešenie záhad na tomto kontinente. V roku 2019 prichádzajú nové dobrodružstvá, ktoré vás zavedú späť na siedmy kontinent s 2 hlavnými príbehmi a unikátnym hracím zážitkom. Prvá má názov Väzenie v Oblakoch a vy sa ocitáte v horúcom balóne kde bojujete o život a druhá Zemské žili vás zavedie pod povrch, kde musíte čeliť zlu.

Source: Board Game Geek

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *