Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Portal Games pre rok 2019 oznámil množstvo nových rozšírení do svojich hier. Konkrétne ide o 51st State, Alien Artifact, Robinson Crusoe, Stronghold a Detective: A Modern Crime Board Game.

Project: ELITE sa vracia na kickstarter pod hlavičkou Cool Mini or Not. Hry by sme sa mali dočkať v novembri 2019.

CMON získal licenciu od Living Dead Media a chystá sa osláviť 50. výročie vzniku zombie žánru novou stolovou hrou na motívy filmu Night of the Living Dead. Pôjde o novú verziu herného systému Zombicide, ktorý poznáme už vo viacerých variantách (súčasnosť, stredovek, zombie orkovia a dokonca sci-fi v budúcnosti na inej planéte).

Z-Man Games oznámili novú hru s mačkami v hlavnej úlohe: Miau. Ide o prekrásnu kartovú hru od Bruna Faiduttiho, v ktorej nájdete mačky chytajúce ryby v malebnej lagúne. Miaui by sa mala objaviť v obchodoch na začiatku roka 2019.

Spoločnosť Asmodee započala exkluzívne spojenie s ADC Blackfire Entertainment. Toto partnerstvo by malo výrazne pomôcť s distribúciou hier zo všetkých kútov sveta do Európy.

WizKids pokračuje vo využívaní nadobudnutej licencie na svety Warhammer a tentokrát svetu predstavil niečo z univerza Age of Sigmar. Hra nesie podtitul The Rise & Fall of Anvalor a dočkať by sme sa jej mali na konci apríla 2019.

Red Raven Games pred nedávnom oznámili svetu svoj najnovší počin – stolovú hru Haven. Jeden z hráčov sa ocitá v úlohe lesa, ktorý sa za každú cenu snaží ochrániť posvätné útočisko, druhý hráč zas hrá úlohu mesta. To sa chce zmocniť magickej sily útočiska a využiť ju pre vlastné zámery. Haven ešte nemá presne stanovený dátum vydania, no malo by sa tak stať čoskoro.

Avalon Hill spustil predaj nového prírastku do série Axis & Allies. Tá nesie názov Axis & Allies & Zombies, ktorý obsahuje všetko, čo potrebujete vedieť. Predstavte si štandardný model tejto hry o 2. svetovej vojne a pridajte si k nemu zombie apokalypsu. Cenovka hry by mala byť veľmi prívetivá.  Mala by sa pohybovať okolo 30 eur.

Kolossal Games predstavili kickstarterovú kampaň na hru All Manor of Evil. Pôjde o interaktívnu kartovú hru o kradnutí, skrytých zámeroch a samozrejme o pravom horore z pera H.P. Lovercrafta. Kampaň bude možne podporiť od 16. novembra 2019. samotná hra by mala vyjsť v júli 2019.

Grey Fox Games predstavuje pokračovanie stolovej hry Champions of Midgard, zasadenej do drsného sveta vikingov a severských božstiev. Pokračovanie nesie názov Reavers of Midgard a opäť sa v ňom hráči ocitnú v koži vikinského náčelníka s neutíchajúcou túžbou po sláve a hrdinských činoch. Hry by sa mali hráči dočkať v júni 2019.

Minulý týždeň sa konal najväčší európsky festival stolových hier Essen Spiel 2018 a nechýbala na ňom ani redakcia Akadémie spoločenských hier. Výsledkom je niekoľko exkluzívnych rozhovorov so zaujímavými hernými dizajnérmi.

Pozrite si, čo robí tvorca solo systému Automa Morten Monrad Pedersen v Stonemaier games, ako vyzerá jeho typický deň, čo chystajú do budúcna, či aké hry má v obľube. Video je v angličtine.

Úspešný hybrid mystickej hry plnej ponurej témy, ktorej základom sú nádherné karty a má aj prvky bojových hier – Sorcerer od slovenského autora Peťa Scholtza si môžete pozrieť v exkluzívnom rozhovore priamo z jeho stánku v Essene 2018. Prezradil čo to o mechanikách, príbehu a pridal aj niečo vtipné navyše.

Popri Peťovi sme vyspovedali aj vydavateľa Sorcerer, spoločnosť White Wizard Games, presnejšie jeho šéfa Roba Doughertyho. Vo videu predstavia jedinú predprodukčnú kópiu hry, ukážu jej komponenty a prezradia, kedy môžme tento klenot konečne očakávať. Video je v angličtine.

Vyspovedali sme aj Jumu Al-JouJou, tvorcu populárnej eurohry Clans of Caledonia. Vo videu prezradil, o čom jeho hra je, čím sa inšpiroval, čo chystá do budúcna i odkiaľ pochádza.

Share:

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *