Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Repos Production sa zameral na najmladších hráčov a oznámil detskú verziu populárnej hry Concept. Hra dostane názov Concept Kids: Animals a deti v nej budú hádať zvieratká na rovnakom príncípe, ako funguje originálna hra.

Level 7 (Omega Protocol) je od roku 2016 vypredaný a Privateer Press sa preto rozhodol pre jeho návrat – a to formou kickstarteru. Kampaň bude bežať do 1. novembra 2018 a hry by sa mali fanúšikovia dočkať v júni 2019.


Dizajnéri Marek Raczyński a Adam Kwapiński predstastivli cez svetu cez kickstarter svojú novú hru Hard City. Tá berie inšpiráciu z klasických bečkových akčných zombie filmov deväťdesiatych rokov. Kickstarter kampaň končí 2. novembra 2018 a hry by sa mali fanúšikovia dočkať v septembri 2019.

Chip Theory Games (Too Many Bones) spustili kickstar kampaň na hru Cloudspire s mechanizmom tower defense. Hra zavedie hráčov do príbehu plného vojny o mocnú a vzácnu surovinu známu ako “Zdroj”.

Upper Deck poslednú dobu poriadne pumpuje sériu Legendary a ďalším prírastkom by mala byť postava záporného hrdinu s menom Venom. Bude sa jednať už o 18. rozšírenie tejto populárnej deck buidlingovej hry. To prinesie do hry 100 nových kariet z komiksového sveta symbiotického Venoma. Dátum vydania je stanovený na 13. februára 2019.

Variety.com nedávno oznámili, že prebieha vyjednávanie so spoločnosťou Dreamworks Animation o natočení celovečerného animovaného filmu zo sveta populárnej stolovej hry Mice and Mystics. Na scenári pracuje Alexandre Aja a David Leslie Johnson (Aquaman). Film by mal produkovať Roy Lee a Jon Berg z Vertigo Entertaiment.


Tidal Blades: Heroes of the Reef je novinka z dielne Druid City Games, ktorá uspela vo svojej kickstarter kampani už  prvý deň od jej spustenia. V hre sa hráči ocitnú v koži obyvateľov ostrovnej ríše, s centrom v meste Naviri. Ich cieľom bude robiť všetko preto, aby získali titul Tidal Blade – elitných strážcov ostrovov. Kickstarter kampaň bude prebiehať do 9. novembra 2018 a hra by sa mala dostať hráčom do rúk v októbri 2019.

Bratia Adam a Brady Sadlerovi (známi pre Star Wars X-Wing a Warhammer Quest: The Adventure Card Game) predstavili v najnovšom kickstarter projekte rozšírenie pre bojovú hru Street Masters. Titul nesie názov Aftershock a rozšíri základnú hru o 4 nových bojovníkov, 4 nové bojiská a dvoch nových nepriateľov. Kampaň končí 20. novembra 2018 a dátum doručenia pre toto rozšírenie je stanovený na október 2019.

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *