Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Judge Dredd je nový kicktarter projekt, ktorý sa tento komiksový svet snaží priviesť k životu v podobe hry na hrdinov. Kampaň končí za 24 dní a projekt získal viac ako 11-násobok požadovanej sumy. Digitálna verzia pravidiel by mala byť dostupná v novembri 2018 a fyzická kópia bude pripravená pre hráčov v januári 2019.

Arcane Wonders oznámili vydanie rozšírenia Way of the Wind pre populárnu hru Onitama. Do hry prináša ducha vetra, cez ktorého sa na hernom pláne nebude dať prejsť. Onitama: Way of the Wind vychádza na konci októbra.

Horrible Games ohlásili, že sa niektoré ich hry objavia v digitálnej podobe. Bude sa jednať o Dragon Castle a rozšírenie pre Potion Explosion: The Fifth Ingredient.

V hre Set a Watch sa vyberiete ako dobrodruhovia zastaviť okultistov, ktorí sa snažia vyvolať temné zlo. Hra sa momentálne nachádza na platforme Kickstarter a zakúpiť si ju môžete v základnej  alebo  deluxe verzii. Rozposielanie sa začne v septembri 2019.

Happy Gorilla Game Studio predstavilo vo svojej kampani ľahkú a rýchlu 4X fantasy strategickú hru War for Indagar. Hra už je úspešne zafinancovaná a momentálne sa pracuje na preklade hry do viacerých jazykov a na nových pravidlách pre sólo hru. Kampaň končí 22. októbra a ak bude ešte viac úspešná, hráči sa môžu tešiť na miniatúry monštier.

Narabi bude kooperačná kartová hra pre 3 až 5 hráčov od spoločnosti Z-Man Games. V hre nájdete karty s číselnou hodnotou 0 až 9 a špeciálne čierne karty.  Hráči si budúmedzi sebou klásť otázky s “Áno/Nie” odpoveďami a vďaka tomu dedukovať rôzne obmedzenia pohybu a vykladať karty v číselnom poradí v čo najkratšom čase. Z-Man Games naznačil, že by sme sa mohli dočkať vydania tejto jednohubky niekedy na začiatku roka 2019.

Spoločnosť Broken Mill predstavila na stránke kickstarter svoj najnovší počin – kooperatívnu kartovú hru pre 1 až 4 hráčov s názvom Heroes of Tenefyr. Hra je založená na princípoch deck-buildingu a stanete sa v nej jedným zo 4 dobrodruhov (bard, barbar, zlodej a klerik). Kickstarter kampaň bude prebiehať do 24. októbra s očakávaným doručením v máji 2019.

Kodachi je názov novej kartovej hry od A.B. Westa, ktorú produkuje spoločnosť WizKids. Pôjde o priamočiarejšiu verziu hry Ninjato, ktorá v sebe zahŕňa “push your luck” mechanizmus. Kodachi má stanovený dátum vydania na máj 2019.

Renegade Game Studios, spolupráci s Huch!, chystajú znovuvydanie klasickej hry Trajan od Stefana Felda. Tá hráčov zavedie do starovekého Ríma, v ktorom sa z nich stanú mocní Rimania poťahujúci nitky moci v pozadí veľkolepej ríše. Znovuvydanie hry Trajan sa dočkáme ešte tento rok. Jeho reprint je naplánovaný na december 2018.

Ak by vás zaujímalo, ako sa hrá úspešná kartovka Star Realms, pripravili sme si pre vás prehľadné video. To bolo natočené priamo na turnaji, ktorý organizovala Akadémia spoločenských hier a Ludopolis.sk

 

Share:

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *