Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Garphill Games predstavil svetu posledný diel úspešnej vikinskej ságy The North Sea. Posledná plavba bude hra na hrdinov! V The North Sea Epilogues, ktorý má uzavrieť celú trilógiu, si vytvoríte svojho vlastného vikinga. Budete s ním cestovať po nespútanom mori a objavovať nové kraje. Hra končí svoju kickstarter kampaň  27. septembra 2018.

Pri vikingoch ešte chvíľu ostaneme. Z-Man Games totiž oznámil vydanie prvého veľkého rozšírenia pre stolovú hru A Feast for Odin. Expanzia ponesie podtitul The Norwegians a do hry prinesie ešte viac miest, kam umiestniť vašich pracovníkov. Svetlo sveta by mala uzrieť do konca roka 2018.

Thundergryph Games a dizajnér Jordy Adan ohlásili novinku Rolling Ranch, ktorá sa radí do kategórie Roll and Write. Jej vydanie je naplánované ku príležitosti medzinárodnej konferencie Essen Spiel 2018.

Cryptozoic oznámil vydanie nového Crossover Packu s poradovým číslom 8 a podnázvom Batman Ninja. Balíček kariet je priamo inšpirovaný nedávnym animovaným snímkom Batman Ninja a je stopercentne kompatibilný s originálnou hrou DC Comics Deck-Building Game, Heroes Unite, Forever Evil a Teen Titans.

Portal Games avizoval vydanie bojovej hry Monolith Arena. Vydanie je spojené s udalosťou Essen Spiel, ktorá sa bude konať koncom októbra. Monolith Arena bude bojová fantasy hra využívajúca hexovú hernú plochu pre 2 až 4 hráčov. K dispozícií budú 4 frakcie a každá z nich bude obsahovať 35 unikátnych hexov.

Super Meeple informoval na svojom twitteri o znovuvydaní víťaza Spiel des Jahres z roku 1997, hry Mississippi Queen. V tejto ľahkej hre sa 3 až 5 hráči ocitnú na pretekoch parných lodičiek na rieke Mississippi. Po ceste naberajú pasažierov a objavujú brehy rieky. Hry by sme sa mali dočkať v priebehu budúceho roka.

The Artemis Project je kickstarter novinka, v ktorej sa z hráčov stávajú kolonizátori mrazivého mesiaca Európa. V hre nájdete mechaniky dice placementu, resource managementu a engine buildingu. Momentálne dosiahol tento projekt takmer 300 % úspešnosť vo svojej kickstarter kampani. Kampaň končí o 4 dni a dátum vydania je stanovený na máj 2019.

Richard Breese predstavil skrz kickstarter nový prírastok do série Key s názvom Key Flow. V nej si budete budovať vlastné mesto ukladaním kariet vedľa seba. Kampaň trvá do 11. októbra a doručenia by sa mali hráči dočkať už v novembri tohto roka.

CMON vdychuje život staršej hre z roku 2006 Blue Moon. Tá bola svojho času nominovaná na prestížne ocenenie Spiel des Jahres. Táto nová (druhá) edícia hry  sa dočká vydania v októbri 2018.

Na Vianoce si zas CMON pripravil sladkú novinku v podobe hry Sugar Blast. Tá je inšpirovaná žánrom jednoduchých počítačových hier typu “Candy Crash”. Vaše pátranie po tejto rýchlej hre v obchodoch môže začať koncom októbra.

Steve Jackson Games oznámil prvú expanziu pre hru Munchkin Warhammer 40.000 s názvom Faith and Firepower. Nové rozšírenie prinesie dve frakcie: Sisters of Battle a T’au v podobe 112 nových kariet. Malo by byť k dispozícii na jar budúceho roku.

Z-Man Games ohlásili vydanie ľahkej a rýchlej rodinnej hry, v ktorej hlavnú úlohu zohrajú tancujúce šváby. Hra sa volá jednoducho: Party Bugs. Dočkať by sme sa jej mali ešte tento rok. Potešiť sa môžu aj hráči neovládajúci cudzí jazyk. Party Bugs sa totižto dostane aj na československý trh v lokalizovanej podobe pod názvom Disko Šváby od spoločnosti REXhry.

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *