FYFT – švédský stôl, z ktorého si vyberáte svoje hobby

Niekedy zabúdame, ako dôležité je vedieť sa hrať. V FYFT vám to radi pripomenú. V pražskej predajni na ulici Osadní, na Praze 7 ponúknu širokú paletu hobby aktivít. Od Rubikovej kocky cez kendamu až po seriózny wargaming.

Voľný čas je pre mnohých z nás posvätný. Prečo ho teda nevyužiť tak, aby sme si ho naplno vychutnali a ešte sa aj niečo nové naučili?

FYFT sa špecializuje na hobby predmety, ktoré sú určené práve pre voľný čas (odtiaľ skratka FYFT – fill your free time). Ak však čakáte jednoduchý obchodík so stolovkami, hračkárstvo alebo podobnú “samoobsluhu”, sklamem vás a túto stránku môžte rovno zavrieť. Tzv “FYFŤáci” sú ľudia, ktorí žijú svojimi koníčkami a každý sa zameriava trochu iným smerom. Jedna vec ich ale spája – odovzdávať filozofiu voľného času druhým.

Vo FYFT sa nevenujú len tak nejakým aktivitám, všetko má hlbší význam. Záleží im na tom, aby to, čo robíme, prinášalo do života pozitívne emócie, spájalo nás s priateľmi, budovalo charakter, odhodlanosť a pevnú vôľu. Mohli by sme povedať, že nás tieto aktivity vedú v ústrety osobnému rozvoju.

Preto sa ich nebojte na čokoľvek opýtať! Pri vstupe do FYFT uvidíte mnoho vecí, medzi ktoré klasicky patria Rubikove kocky, yoya, kendamy, stolové hry, disky pre Discgolf, batohy, ale aj miniatúry alebo hry na hrdinov (D&D).
To by bolo ale veľmi slabé, ak by ponúkali iba akési produkty. Organizujú u seba (a nielen tam) a sponzorujú rôzne súťaže, pravidelné stretnutia, workshopy a po dohode poskytujú priestor na akcie a stretávanie rôznych komunít. V FYFT každého niečo osloví. Veď presvedčte sa sami.

Share:

Author: Mirec

Zapálený hráč moderných spoločenských hier. Kávopič výberovej kávy, príležitostný cestovateľ, pasívny bloger, aktívny bežec a už aj manžel a dvojnásobný otec.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *