Watergate: stolovka o najväčšom škandále Nixonovej vlády

JÚN 1972 – Do budovy Národnej demokratickej komisie vo Washingtone sa vlámali piati muži. Známy politický škandál, ktorý pretrvával ešte ďalšie 2 roky a v ktorom bojovali novinári s administratívou prezidenta Nixona, budete mať čoskoro možnosť prežiť v novej spoločenskej hre inšpirovanej touto udalosťou.

WATERGATE je hra pre dvoch hráčov sledujúca udalosti škandálu a sieť, ktorá viedla až k prezidentovi Spojených štátov – ten nakoniec po tlaku kongresu musel rezignovať. Hry s touto témou sa objavili už v rokoch 1973-1974, ale kartová hra od dizajnéra Matthiasa Cramera bude v tejto skupine prvým väčším titulom.

Na jednej strane môžete hrať za Nixonovu administratívu, ktorá sa snaží všetkými spôsobmi ututlať zločiny a prepojenie na prezidenta, na strane druhej reprezentujete novinárov z Washington Post vyšetrujúcich vlámanie a dôkazy smerujúce do Bieleho domu. Podobne ako v hrách Studená vojna či 1960: Making of the President majú obaja hráči svoj špecifický balíček kariet. Nixon sa snaží spochybniť dôkazy, aby vydržal vo vláde celé obdobie a novinári sa ich zas pokúšajú zhromažďovať kým nie sú zničené, aby ich mohli neskôr poskytnúť k obvineniam.  

V hre Watergate ide naozaj o prepracovaný pohľad na dané udalosti, ktorý dopĺňajú ilustrácie Klemensa Franza a Alfreda Viktor Schulza. Hrací čas je na tento typ hry omnoho prijateľnejší ako býva zvykom – 30 až 60 minút. Začiatok predaja je plánovaný na tohtoročnom Gen-Cone s uvádzaciou cenou okolo 30€.

Počet hráčov: 2
Hrací čas: 30 – 60 minút
Vek: od 12 rokov

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *