COMPANY OF HEROES Board Game prichádza na Kickstarter

Horúca novina na našom stole! Už 4. júna bude spustená kampaň na titul vychádzajúci z legendárnej počítačovej hry Company of Heroes, ktorá sa odohráva počas II. svetovej vojny. Nepochybujem o tom, že mnohí z vás ju veľmi dôverne poznajú. Krátko pred 75. výročím vylodenia spojencov v Normandii sme sa tak dočkali oficiálneho prevedenia do formy spoločenskej hry, ktorá by mala v mnohých aspektoch pripomínať svoju počítačovú predlohu. Hra bude pravdepodobne určená primárne pre dvoch hráčov (celkový počet však nevieme). Tí budú bojovať proti sebe buď v reálnom čase alebo striedavo na kolá, pričom zvíťaziť je možné získaním dostatočného množstva víťazných bodov alebo zničením nepriateľskej základne. Náročnosť aj dĺžka jednotlivých partií sa bude odvíjať od zvoleného režimu hry. Dôležitou súčasťou balenia sú plastové miniatúry reprezentujúce tanky, pechotu, budovy, zdroje a materiál. Svoje využitie tu majú tiež kocky, ktoré slúžia na označovanie poškodenia, skúseností a ďalších ukazovateľov typických pre vojnovú hr

Company of Heroes prichádza so scenármi, ktoré určia východiskové pozície a ciele hráčov. V hre sa vyskytujú 4 základné ukazovatele: tri z nich zobrazujú stav zdrojov – pracovná sila, munícia a benzín, štvrtým ukazovateľom bude počítadlo víťazných bodov. V každom kole budú hráči riešiť 3 po sebe nasledujúce fázy: pohyb (v reálnom čase alebo striedavo v kole), boj a zásobovanie. Tieto fázy budú však komplikovanejšie ako by sa mohlo zdať – najmä počas boja sa vyhodnotia rozličné efekty reprezentované kockami. Kocky sa priložia k daným jednotkám, či už boli povýšené, zasiahnuté, zranené alebo používajú špeciálny typ útoku.

Podrobnejšie informácie o hre môžete získať z oficiálnej Facebook stránky kde sa o hre píše už zopár mesiacov a dokonca je tam k dispozícii aj náhľad pracovnej verzie pravidiel s množstvom fotografií. Kickstarter kampaň začína 28. mája a prvých 48 hodín bude k dispozícii tzv. “ranné vtáča” v podobe PATHAFINDER PACKu.

Na Company of Heroes sa veľmi teším, keďže patrím k veľkým fanúšikom jej počítačovej predlohy. Bola to pre mňa jedna z tých kultových hier, veľká srdcovka, ktorá sa človeku trafí do vkusu aj záujmu, podobne ako pre niekoho môže byť dnes Dark Souls, Batman či Bloodborne. Kampaň budem sledovať ako jastrab a dúfam, že z toho vzíde herne naozaj vydarený kúsok!

Author: Icebear

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *