REXhry vydajú Harry Potter: Hogwarts Battle

Po dlhom vyjednávaní sa konečne podarilo Rexákom dohodnúť s USAopoly na lokalizácii deck-buildingovej stolovky Harry Potter: Hogwarts Battle. Pri podobných adaptáciách bývame skeptickí, navyše USAopoly pracovalo doteraz najmä na obmenách stálice Monopoly. Preto nás zaujímalo, ako si poradili s vytvorením koncepčne úplne iného typu hry. Ohlasy sú však veľmi priaznivé, téma populárna a hra úspešná. A vďaka tomu sa môžeme tešiť na príchod českej verzie.

Táto spoločenská hra vás prevedie príbehom z filmov a kníh, s dôrazom na schopnosti, ktoré Harry s ostatnými za tie roky učenia nadobudli a zlepšili. Herný mechanizmus súvisí prevažne s kartami, ktorými ovládate známe tváre ságy s výberom kúziel a predmetov (upravených podľa postavy). Počas hry máte potom možnosť zo stredovej dosky získavať lepšie karty. Ďalším parametrom sú udalosti, ktoré nastávajú v príbehu a vy ako hrdinovia s rôznymi schopnosťami sa s nimi musíte popasovať.

Eyron z vydavateľstva REXhry nám prezradil, že v obchodoch by sa Hogwarts Battle mal objaviť ešte v tomto roku a najneskôr v 2020. Anglická verzia má pri otváraní krabice nádhernú prezentáciu, karty s dizajnom a fotografiami z filmov či kovové lebky. Tieto veci by mali byť zachované aj v českej produkcii. Cena tejto zaujímavej kartovky ešte síce nie je známa, odhadujeme ju však na približne 50 eurodukátov.

Počet Hráčov: 2 – 4
Hrací čas: 30 – 60 min.
Vek od: 11 rokov

Share:

Author: Adrias

Do tejto záľuby som sa dostal náhodou pred 5 rokmi, aj keď nehovorím, že predtým som sa rád nehrával. Táto aktivita je spoločenská, príjmená a náučná takže sa oplatí zanechávať čas aj peniaze v nej :). Obľubujem stratégie s mapou a nejakym konfliktom, no som veľmi všestranný a ako som sa presvedčil už veľa krát, nesúď hru podľa obalu. Naj: Game of Thrones Board Game

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *