The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth

Fantasy Flight Games minulý piatok oznámili pripravovanú novinku The Lord of the Rings: Journeys in Middle-earth. Áno, milovníci Pána prsteňov sa majú na čo tešiť.

Pripravovaná hra je od tvorcov, ktorí sa podieľali na tituloch Descent, Mansion of Madness a Fallout. Jedná sa o kooperatívnu hru pre 1 až 5 hráčov, ktorá bude podporovaná aplikáciou. Stroj tak nahradí “Dungeon Mastera” a použijete ju hlavne v prípade, ak budete chcieť všetci stáť na strane hrdinov.

O samotných mechanikách hry nemáme zatiaľ veľa informácií. Isté však je, že sa vypravíte na dobrodružstvá, ktoré budú súčastou veľkej kampane. Výprav bude 14, ale ako poznáme vydavateľský dom FFG, rozšírenia budú určite nasledovať. V prvej časti kampane sa zoznámite s mapou, ktorá sa bude skladať z hexových blokov. Tieto bloky budú v hre spájané do veľkého kontinentu.

Na výber budete mať zo šiestich hrdinov. Proti týmto odvážlivcom bude stáť až 25 nepriateľských miniatúr. V prípade boja sa hra presunie na takzvané bojisko, na ktorom sa odohrá súboj. Každý hráč má svoj vlastný balík kariet, s ktorým bude prekonávať rôzne skúšky a hlavne porážať nepriateľov.

Počas vašich ciest sa budete rozhodovať medzi viacerými možnosťami a smermi. Toto naznačuje väčšiu variabilitu vývoja kampane, čím sa samozrejme zvyšuje aj znovuhrateľnosť.

Hra by k nám mala doraziť približne v druhom štvrťroku. A to v češtine! O ďalší dôvod viac, prečo sa tešiť na leto.

Share:

Author: Lipo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *