Čo sa udialo za týždeň vo svete stoloviek?

Handelabra Games spolupracujú s Action Phase Games a Indie Boards and Cards na digitálnej podobe hry Aeon’s End pre platformu Windows, macOS a Linux. Financie zbierajú cez kickstarter a kampaň končí 5. decembra. Hra sa ponúka záujemcom za 15 dolárov. Po vydaní (ak sa jej podarí získať potrebné financie) bude stáť 19,99 dolárov.

Monolith Board Games predstavil na kickstarteri stolovú hru Claustrophobia 1643. Ide o novú a vylepšenú verziu hry Claustrophobia z roku 2009. Jedná sa o hru pre dvoch hráčov. Jeden z hráčov stojí na strane bojovníkov z Východu a druhý ovláda hordy démonov.  Claustrophibia 1643 bude veľmi vzácnym tovarom. Spoločnosť totiž plánuje vyrobiť len 10 000 kusov a to len cez kickstarter. Hry by sa mali fanúšikovia dočkať v januári 2019.

Eurydice Games spustil kickstarter kampaň prštekovej novinky FlickFleet, ktorá sa radí do rodiny “prstových” dexterity hier.  V tejto verzii sa dvaja hráči stretnú vo vesmíre a budú veliť vlastným vesmírnym flotilám. Viac informácií nájdete na stránke kickstarter kampane, ktorá končí 8. decembra.

Do obchodov konečne dorazila hororová hra Betrayal Legacy od Avalon Hill. Hrá čerpá z populárnej strašidelnej a veľmi tématickej hry Betrayal at House on the Hill od Roba Daviau a transformuje ju do populárneho legacy štýlu.

Warhammer Quest: Blackstone Fortress je nová hra na na štýl dungeon crawleru, ktorá obohatí svet Warhammeru 40.000. Môžete sa tak tešiť na dystopické univerzum 41. storočia, v ktorom je smrť na dennom poriadku a v ktorom je vojna o celé planéty rovnako bežnám ako chodiť si ráno kupovať čerstvé pečivo.

Firelock Games, známy pre svoje historické vojnové hry s miniatúrami zasadenými do zlatého veku pirátstva (Blood & Plunder), spustili kickstarter kampaň svojho najnovšieho projektu s názvom Oak & Iron. Hra je námorná stratégia odohrávajúca sa karibských vodách. Kickstarter kampaň tohto projektu bola úspešne zafinancovaná už po prvom dni od jej spustenia. Kampaň končí 5. decembra a hra by sa mala dočkať vydania v októbri 2019.

CMON uvedie na trh stolovú hru inšpirovanú populárnym seriálom Narcos z produkcie Netflix. Hra nesie jednoduchý názov Narcos: The Board Game a zavedie hráčov do drogového podsvetia horúcej Kolumbie. Hra by sa  mala objaviť v obchodoch 23. novembra.

Triton Noir (vydavateľ stojaci za V-Commandos) spustil kickstarter kampaň stolovej hry Assassin’s Creed: Brotherhood of Venice. Jedná sa o prevedenie populárnej PC série do podoby stolovej hry. Kickstarter kampaň má len jednú úroveň vo výške 158 kanadských dolárov. Predpokladaný dátum doručenia je stanovený na jún 2020.

Rairoad Ink je novinka od spoločnosti CMON, ktorá vám umožní zrealizovať vlastnú železničnú trať. Budete plánovať, kresliť a realizovať svoje detské vláčikové predstavy. Dočkať by sme sa jej mali 30. novembra.

Everything Epic odštartoval kickstarter kampaň projektu Grind House. Jedná sa o kartovú hru, ktorá by mala byť veľmi rýchla, jednoduchá, so sociálno-dedukčnými a hlavne strašidelnými prvkami. Momentálne je kampaň z 2/3 úspešne zafinancovaná a do konca ostáva ešte 10 dní.

Share:

Author: Wlk

Wlk zbožňuje hry, hlavne deckbuildery a kooperatívky, nepohrdne ani tematickými hrami. 72% výplaty odvádza jeho herným dealerom. Za zvyšok živorí a platí hypotéku. Najobľúbenejšie hry sú: Legendary deckbuilder séria (Alien, X-Files, Marvel), 7th Continent, Core Worlds, Shadowrift. Nemá v obľube počítacie eurá, ale rád si zahrá napr. Mars: Teraformace.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *